miércoles, 20 de noviembre de 2013

Fantàstica jornada Saguntina


Este matí els alumnes de 4t i 1r de Batxillerat de Llatí i els de 2n de Batx de Llatí, Grec i Història de l'Art, acompanyats pels profes d'Art i Grec/Llatí hem fet una visita molt profitosa a Sagunt. 

En primer lloc hem visitat la Domus Baebia, on Amparo i Josep ens ha explicat que l'Aula de Cultura Clàssica rep eixe nom per la gens Baebia que va viure a Saguntum.  
Al taller, Charo ens ha explicat el procés d’elaboració de la ceràmica, però com que ja havíem treballat a classe els estils i usos dels vasos grecs, us adjunte també un joc per si voleu repassar tot el que hem aprés estos dies: 
 Després, hem fet el nostre propi plat amb reproduccions d’imatges de ceràmica grega reals. Hem treballat amb molta cura decorant els plats, com autèntics artesans grecs!

La segona part de la visita eren els itinera arqueològics. En primer lloc, hem vist la Via Portici amb l’arqueòloga de Sagunt, que ens ha explicat com han fet el treball d’excavació i com era l’estructura urbana romana.
Canyeries de plom de les cases saguntines, que ja tenien aigua corrent

Per finalitzar, hem pogut veure les restes de l’anomenada Domus dels Peixos, on hem reconegut clarament el vestíbul, l’atri amb l’impluvium i el tablinum, més de 400 m2 de casa, i encara quedarà el peristil i el jardí! Detall del paviment de l'atri, al costat de l'impluvium


Com sempre, ha sigut un autèntic plaer viatjar al passat de la mà de les Baebies i aprendre una miqueta més sobre com vivien grecs i romans. Així ho pensen també els alumnes, que han expressat les següents opinions:

Alex, 4t ESO: lo que a mi personalmente más me gustó fueron las alcantarillas de la Via Portici, muy interesantes fueron las excavaciones , aprendí palabras en latín nuevas: ludere et discere que si no recuerdo mal significaba "juega y aprende".

Bianca, 4t ESO: La excursión me gustó bastante, me divertí mucho cuando estuvimos haciendo el plato y con la explicación de por qué la cerámica es tan importante. Y la segunda parte no me gustó tanto porque fue un poco aburrido pero me gustoó ver las antigüedades de los romanos y cómo vivían, cómo eran sus casas, etc.

Plat d'Alex (4t ESO)
Plat de Bianca (4t ESO)
Plat de Mireia (4t ESO)

Plat d'Ainhoa (4t ESO)No hay comentarios:

Publicar un comentario