miércoles, 28 de mayo de 2014

Carta als meus companys de viatge.

Un altre curs s’acaba, i arriba el moment que menys m’agrada, eixe “xics, que tot us vaja molt bé” que esdevé un nus a la gola i em costa tant de pronunciar. Vosaltres sou, i ho sabeu, molt especials per a mi. M’heu acompanyat els tres anys que porte a Vilamarxant, sou la primera promoció amb qui he compartit dos o tres cursos seguits. Des d’aquells “senta’t bé”, “a veure si pares queta” o “els verbs no parlen” de quart, ... fins el “ja és hora que s’estudieu les declinacions”, “l’infinitiu és el vostre amic” o, el meu preferit, “vaig a explicar una cosa nova, però és molt fàcil, ja veureu”. Han sigut moltes, moltes hores, tres en quart, però huit en batxillerat. Sou “els meus xiquets” i continuareu sent-ho per molts anys que passen.

L’aula de llatí i grec és la meua segona llar, i vosaltres, els meus companys en el camí. Cada curs es buida un poc, i es torna a emplenar amb cares noves. Però els buits van acumulant-se. Em quedaré esperant a les huit a la porta de l’aula, a que passeu a dir-me bon dia, encara que no ens toque classe. Trobaré a faltar els vostres nervis abans dels exàmens, els “Amparo, Amparo, saps què ha passat?”, els moments de cantar Sabina, els “en classe no es pot menjar”, i també la repetició de “això no està en el diccionari” i la vostra cara d’indignació quan finalment ho trobeu. La urgència de Maria per cert carnet, la cara de xiqueta bona de Hajar, la innocència de Jose, la gràcia de Sònia, la constància de Natàlia, la tranquil·litat i perseverança d’Anna, el somriure permanent d’Henar, els nervis de Sara, els correus literaris d’Alba, Àlex esperant a la porta de la biblioteca, i els “sí, sí, aniré a fer textos” de Juanvi.


Haver compartit estos anys amb vosaltres és una satisfacció enorme com a professora, però, més encara, una experiència irrepetible com a persona. He intentat ensenyar-vos un poc de llatí i grec, he dedicat les meues energies en provocar la vostra reflexió més enllà de declinacions i traduccions, de fer-vos pensar i acompanyar-vos en el procés de créixer. Però per damunt de tot, he aprés de vosaltres, de la vostra alegria, força de voluntat, responsabilitat i capacitat de superació. Tenim un viatge a Grècia pendent, però mentre, seguiu endavant, xics, i com diu Kavafis, gaudiu del camí, que és la millor recompensa! 

1 comentario:

  1. Gracias por ser la mejor magistra que se pueda tener, nos has enseñado mucho más que "algo de latín y griego", eso no lo dudes. Y hazte a la idea de que aún queda selectivo y ahí mis nervios se van a multiplicar por mil :D Sara.

    ResponderEliminar